KalliKids werd in september 2009 feestelijk opgericht in de moederschoot van het Gents Vocaal Ensemble Kalliope. Welk gepaster cadeau kon een koor krijgen voor haar twintigste verjaardag dan een gloednieuw kinderkoor, bij de oprichting grotendeels bestaande uit kinderen van Kalliopezen zelf?

Het idee kwam van Sabine Haenebalcke, stichter en dirigente van Kalliope. Annelies Verbeke en Wouter Dubois, twee enthousiaste Kalliopezen die zelf jaren ervaring opdeden in koor en diverse andere muzikale avonturen, tekenden voor het dirigentschap. Onder hun leiding zong het koor in 2010 mee in de Carmina Burana van Carl Orff en viel het ook in de prijzen: Op het koorfestival in Kontich werd het beloond met de 1e  prijs en de publieksprijs en een jaar later behaalde het in april 2012 de 2e prijs op het internationaal koorfestival te Neerpelt met felicitaties van de jury.

In 2012 behaalden we opnieuw in Kontich de dagprijs voor ‘beste koor in eigen reeks’. Eind 2012 nam Annelies na drie erg gewaardeerde jaren afscheid van de KalliKids en nam de Gentse jonge sopraan Jolien Deghendt het dirigeerstokje van Annelies over.

Sinds maart 2014 neemt Maxim Colpaert de leiding op zich om plezier voor de kinderen binnen een artistiek verantwoord kader te garanderen.

We repeteren wekelijks op zondagvoormiddag van 10u30 tot 12u in school ‘Leieland’ op de Kouter in Deinze.